Golvslipning

Alla golv behöver underhåll, oavsett vilket material det är gjort av. När behöver man slipa ett golv? Det beror på flera olika faktorer, främst vilken typ av golv det är och hur pass stort slitage det utsatts för.

Om du har ett äldre golv som det ska utföras en grundbehandling på, så bör man genomföra en slipning innan för att nå ett bra resultat. Ett golv av ett mjukare träslag eller ett porösare material behöver i många fall slipas oftare.

Det är även en bra idé att genomföra en golvslipning innan du ska måla eller lacka om golvet. Är ytan alltför blank så finns risken att färgen eller lacken inte fäster ordentligt i golvet.

golvslipning västerås

Många bra skäl till att slipa golvet

Det finns flera olika anledningar till varför man genomför en golvslipning. Det kan handla om att få bort ojämnheter eller att skapa ett eget utseende som passar in med den övriga inredningen.

De golv som är vanligast att slipa är massiva trägolv av olika träslag. Hårda träslag som ask, ek, bok och lönn behöver man inte underhålla lika ofta som de mjukare som exempelvis björk, al och furu. Nuförtiden finns det också laminatgolv med tjockt ytlaminat som går att slipa. Även betonggolv går att slipa, det är ett poröst material som inte kräver några specialverktyg. Att slipa stengolv, som marmor eller sjösten, går också men är ganska ovanligt.

När vi slipar ditt golv så behöver du inte oroa dig för att hela ditt boende ska bli dammigt , stökigt och obeboeligt. Våra maskiner arbetar i ett slutet system, så du kommer inte att behöva städa hela bostaden när vi är klara med golvslipningen. Vi ser alltid till att hålla rent omkring oss.

Stora möjligheter till variation

När man har slipat ett golv finns det stora variationsmöjligheter när man sedan ska ytbehandla det. Man kan måla, betsa, olja, lacka, vaxa eller luta golvet och det finns otaliga färger och grader av mörkhet att välja mellan. I stort sett är det bara din egen fantasi som sätter gränser för golvets utseende.

När du ytbehandlar golvet så gäller det att inte bara tänka på det utseendemässiga. Ännu viktigare är att ha en plan för vad det ska användas till och hur stort slitaget kommer att bli.

Några viktiga saker att tänka på innan vi inleder golvslipningen:

  • Alla möbler ska plockas bort, det måste vara gott om plats.
  • Det är viktigt att städa golvet noga innan slipningen inleds, dessutom bör man hamra ner eventuella spikar.
  • En golvslipning i ett normalstort rum tar i normala fall en eller ett par dagar.
  • Det är viktigt att man håller maskinen hålls i rörelse, annars är risken stor att det uppstår ojämnheter.
  • Efter golvslipningen är det viktigt att dammsuga noga, annars kan damm och annat smuts orsaka knottrighet när man sedan lackerar eller målat golvet.

 

Det krävs mycket kunskaper och stor noggrannhet att slipa ett golv så att resultatet blir perfekt. Inte minst gäller det att man använder rätt slipmaskin till rätt typ av golv. Vi har stor erfarenhet och uppdaterade kunskaper om de tekniker som behövs. Välkommen att kontakta oss om du är i behov av en kvalitativ golvslipning.

golvslipning västerås

Välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer